Perinatális szaktanácsadó képzés


A képzés célja a már diplomával rendelkező, a születés körül tevékenykedő, valamint a felnövekvő generáció oktatásában és nevelésében részt vevő szakemberek számára igényes, magas szintű, tudományosan megalapozott perinatális képzést nyújtani. A képzést az ELTE PPK Affektív Pszichológiai Intézeti Központ és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság gondozza.

A perinatális tudomány holisztikus, rendszerszemléletű megközelítése egyetlen egységes – ún. transzgenerációs – folyamatként kezeli a szülés-születés időszakát a fogantatástól a következő nemzedék megszületéséig, melyben a vonatkozó szakmák interdiszciplináris együttműködése kívánatos. A képzés egységes keretben foglalkozik az egészséges (normális) élettani folyamatokkal illetve ezek kóros formáival, elakadásaival, kudarcaival. Ezzel is hangsúlyozza, hogy mindezek mögött egyetlen, egységes, természetes alapokon nyugvó folyamat rejlik. Ezzel egyúttal lehetőséget ad a szakembereknek, hogy a hagyományos képzésük rendszerint komplikációkra és patológiás formákra „kiélesített” szemléletüket az egészséges, természetes perinatális események megismerésével gazdagítsák.

A képzés a belépő végzettségi szintjét nem emeli, a továbbképzést sikeresen elvégzők oklevelet kapnak, amelyben (a meglévő diplomájuk megnevezése mellett) szerepel: „Perinatális szaktanácsadó”.

  • AZ OKTATÁSI HIVATAL NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI SZÁMA: OH-FRKP/1587-9/2007.
  • KÉPZÉSI IDŐ: 4 félév, az összegyűjtendő kreditek száma: 120.
  • A KÉPZÉS MUNKARENDJE: a képzés kéthetente pénteken és szombaton zajlik.
  • A KÖLTSÉGTÉRÍTÉS DÍJA: a 2014/2015-ös tanévben: 152.000 Ft/félév.
  • A KÉPZÉS GYAKORISÁGA: a képzést várhatóan 2 évente indítjuk.

A képzésbe az alábbi feltételekkel léphetnek be a jelentkezők:

  • BA/BSc vagy MA/MSc végzettség (illetve a 2006 előtti felsőoktatási képzési rendszerben szerzett, ezeknek megfelelő főiskolai vagy egyetemi végzettség) a következő képzési ágakban vagy képzési területeken: pedagógia és pszichológia, szociális, élő természettudomány; pedagógusképzés, orvos és egészségtudomány, sporttudomány.
  • Felvételi elbeszélgetés, mely a jelentkező érdeklődési körét, elköteleződését, szemléleti irányultságát, eddigi gyakorlati tapasztalatait, illetve perinatális tevékenységének jövőbeni lehetőségeit méri fel.
  • Szakmai gyakorlati tapasztalat és/vagy hospitálási lehetőség perinatális munka területén.

A képzés tematikája: perinatalis_tematika_2011.doc

Jelentkezési határidő: előreláthatólag 2014. január

Jelentkezési lap, információk

ELTE Pedagogikum Központ Doktori és Továbbképzési Osztály
Tel.: (06-1)-461-4539, (06-1)-461-4500/3873, 3467, 3856
Ímél: tovabbkepzes@pk.elte.hu vagy fejes.marta@ppk.elte.hu
http://tanulmanyi.pk.elte.hu/info/továbbképzés-ppk

További (szakmai) információ

Varga Katalin vagy Andrek Andrea
ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék:
affektiv@ppk.elte.hu vagy varga.katalin@ppk.elte.hu vagy andrek.andrea@ppk.elte.hu

a_kepzesrol_bovebben.txt · Utolsó módosítás: 2016/10/10 12:09 szerkesztette: affektiv