Wiki szerkesztési segédlet

Forrás: http://www.dokuwiki.org/syntax
Segítség: Katonai Enikő Rózsa (katonai.rozsa@gmail.com)

Új APIK munkatárs:
Az alábbi lépésekben tudod feltenni a saját oldaladra az alapinfokat:
- lépj be a megbeszélt rovid neveddel: Bejelentkezés menüpont (jobb felső sarokban)
- változtasd meg a jelszavad: Személyes beállítások (jobb felső sarokban)
- lépj a saját weboldaladra (a főoldalról bal menüben Egyéni oldalak alatt)
- szerkesztés: görgess a lap aljára, bal oldalon kattints az Oldal szerkesztése gombra
- tegyél föl fényképet: a szerkesztési doboz fölött kattints a „Képek és más file-ok hozzáadása” ikonra (fénykép van rajta). Válaszd ki a feltöltendő képet a saját gépedről (Browse…), és kattints a Feltöltés gombra. Majd kattints a képre (a szerkesztési felületen a program beszúrta a képet). Az ellenőrzéshez kattints az Előnézet gombra a szerkesztési ablak alatt (megjelenik az oldal alján hogy hogyan fog kinézni az oldal). Ha rendben van, kattints a Mentés gombra a szerkesztési felület alján.
- file-okat is pontosan így lehet feltenni, de ez esetben megadhatsz egy nevet, ami a file-név helyett megjelenik (pl. Önéletrajz)
- a fényképed alá a szerkesztesi dobozba írd be a titulusodat (pl. Doktorandusz hallgató/Egyetemi tanársegéd, stb.), Telefonszám-mellék, email, stb., és töltsd fel az önéletrajzod és publikációs listád.
- Érdemes továbbá megadni az összes kurzust, amit oktatsz (ezen belül érdemes belinkelni az e-learning oldalt azokra, amit az aktuális félévben tartasz: a szerkesztési doboz fölött kattints a „Külső hivatkozás” ikonra (földgömb van rajta).

wikihelp.txt · Utolsó módosítás: 2010/12/26 09:05 (külső szerkesztés)